Problem z dolotem powietrza i parowaniem szyb >> FORUM
Our Forum

Our Forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 03.11.2025 - 14:59:13
Pages:  1  

Problem z dolotem powietrza i parowaniem szyb

MessageAuthor

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Fiata Brava 1.6 16v 97r. z klimatyzacją. Mam problem z recyrkulacją powietrza. Gdy wcisnę przycisk od zamknięcia obiegu powietrza w samochodzie nie słychać silniczka, który zamyka dolot powietrza do kabiny (podobno słychać jak pracuje). Co może być tego przyczyną i jak się zabrać za usunięcie usterki? Pozdrawiam

---------------------
Stunna... At the Bar, Stunnin'!!! 98 M3/4 ***Car is going thru a restoration/modding phaze***

R.Stunna

users

Statistics:
Registration: 07.17.2002
28.01.22 - 19:53:10
Message # 1
RE: Problem z dolotem powietrza i parowaniem szyb

Nie koniecznie musi byc słyszalny .

---------------------

Jim M3

users

Statistics:
Registration: 02.28.2001
28.01.22 - 19:59:12
Message # 2

Od razu zakup nowy filtr, bo pewnie będziesz miał cały zapchany.... nie duży wydatek

---------------------
96 M3. 5speed. All Redline all the time. Dinan Stg II SC. Dinan TB. Supersprint Exhaust SS. AA LTW Flywheel. Dinan Stg III Suspension. Dinan Camber Plates. UUC Tranny Mounts. Front and Rear Stress Bars Schroth Belts. X-Brace. Kickin' Stereo and Clear

SC///M3

users

Statistics:
Registration: 05.23.2001
28.01.22 - 20:09:13
Message # 3

U siebie miałem ten problem. Można się dostać albo od strony filtra powietrza, albo poprzez demontaż schowka. Ja sobie z tym nie poradziłem, tzn. nie wiem dlaczego silniczek nie pracuje. Wziąłem kawałek druta i zrobiłem tak, że mam klapkę otwartą na stałe i nie paruje już :mrgreen:

---------------------

blkNtan

users

Statistics:
Registration: 02.05.2003
28.01.22 - 20:15:48
Message # 4

Czy działa przekładnia powietrza na obieg zamkniety lub nie - załacz na max przepływ powietrza, wsłuchaj sie jak leci, załacz obieg zamkniety i powinno Ci troszke mocniej wiać, bedzie to słychac. Tyle:)

---------------------

Matt Jacobson

users

Statistics:
Registration: 07.03.2002
28.01.22 - 20:22:22
Message # 5

Jak na razie usterka prawdopodobnie zlikwidowania. Wyciągnąłem filtr kabinowi (całkiem czysty), usunąłem jakieś liście itd w tej komorze co filtr i silniczek chyba działa. Czy skutecznie dowiem się jak będzie gorsza pogoda :) Pozdrawiam

---------------------

Serious

users

Statistics:
Registration: 09.19.2003
28.01.22 - 20:31:35
Message # 6

Kurde u mnie też szyby parują i nawiew muszę ustawiać na 3 żeby coś pomogło albo okno uchylać. Silniczka nie słychać wogule gdy naciskam na obieg zamnknięty i jakiś odgłos nawiewu się nie zmienia po naciśnięciu przycisku. Filtra pyłkowego niemam teraz wcale czyli nie jest zapchany. Jutro trzeba się za to zabrać bo chyba klapka jest zamnknięta "na stałe" :lol: [size=2][ Dodano: 2009-10-19, 11:41 ][/size] Tak jak podejrzewałem, klapka była zamnknięta "na stałe". Więc teraz jest otwarta "na stałe" po mojej interwencji lekko siłowej :(

---------------------

billycorgan

users

Statistics:
Registration: 01.05.2003
28.01.22 - 20:36:44
Message # 7
problem ze skrzynia.... łożyskiem : Previous topicNext topic: [MkII] stuku-puku
Pages:  1  

Click on the dot next to the name to address the participant

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants