problem ze skrzynia.... łożyskiem >> FORUM
Our Forum

Our Forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 03.11.2025 - 22:38:25
Pages:  1  

problem ze skrzynia.... łożyskiem

MessageAuthor

panowie mam problem to że huczy mi łożysko to wiem ale od jakiegoś czasu strasznie zgrzyta mi coś w okolicach skrzyni....łapy,poduszki czy zawieszenie odpada wszystko ok,było sprawdzone....dźwięk jest taki jakby coś chrobotało....słyszalny podczas ruszania i jazdy tylko,na postoju łomocze łożysko dziś stałem w kanale jak kolega wjeżdżał i też chrobotało,zgrzytało tak jakby w skrzyni...... zapomniałem dodać.... olej w skrzyni jest i to w dobrym stanie

---------------------

Maxpower6733

users

Statistics:
Registration: 10.04.2003
02.09.23 - 02:23:16
Message # 1
RE: problem ze skrzynia.... łożyskiem

Looknij luz na polosiach moze posypalo sie wlasnie to lozysko i bedziesz wiedzial wszytko co i jak..

---------------------

ESMcBlurM3

users

Statistics:
Registration: 12.31.2001
02.09.23 - 02:28:13
Message # 2

jakiś luz boczny jest na półosi lewej w miejscu łączenia na podporze....powinien być czy tam łożysko się zrąbało:rolleyes: znaczy można poruszyć na boki lewą półosią tak powiedzmy 2-3mm....czy nikt nie wie co z tym sie dzieje czy tak powinno być??

---------------------

Cincykid

users

Statistics:
Registration: 08.05.2002
02.09.23 - 02:33:23
Message # 3

czy z ta moją usterką może mieć związek padnięte łożysko oporowe które huczy na maxa.....

---------------------
'05 Big Winged RICECAR

Mikey52

users

Statistics:
Registration: 05.18.2002
02.09.23 - 02:41:28
Message # 4

raczej tak...chociaz pewnosci nie mam mi huczalo lozysko jak auto stalo a jak wcisnalem sprzeglo to huczalo;/ przu ruszaniu chwile bylo ok a za chwile takie tarcie jakby... a teraz mam skrzynie z d16z6:D

---------------------

BealeAss

users

Statistics:
Registration: 04.03.2003
02.09.23 - 02:44:57
Message # 5

Mam to samo ;/ juz od ponad roku walcze z tym huczeniem i na 100% po wszystkich diagnozach padlo na skrzynie. Zaczelo sie od 175tys teraz mam 207 i dalej tak huczy, lozyska sa ok Natomiast podczas jazdy przy 60 slychac najbardziej i do tego w zakretach sie nasila natomiast tak przy 100 dziwiek jest jednostajny i huczacy. Od strony kierowcy slychac bardziej do tego dochadza jakies wibracje i buda mi drzy;/ co jeszcze hmm jak wcisne sprzeglo to jest cisza jak puszcze to slychac zezenie z okolic, tam gdzie poloski wchodza w skrzynke dluzej tak nie moglem i kupilem dzisiaj skrzynke od silnika D14A3 zobaczymy jak to bedzie po wymianie napewno dam znac

---------------------

Nero-3

users

Statistics:
Registration: 08.25.2003
02.09.23 - 02:49:40
Message # 6

jeżeli przestaje huczeć jak wciśniesz sprzęgło to padło łożysko oporowe..... ja to mam bardziej takie trzeszczenie przy ruszaniu i jeździe, łożysko swoją drogą huczy tylko nie wiem czy to koniec skrzyni czy usterka jest związana z tym padniętym łożyskiem które huczy....

---------------------
Thanks, Bimmerforums! Any questions, please email ken@bimmertools.com Ken

alken

users

Statistics:
Registration: 12.03.2003
02.09.23 - 02:54:46
Message # 7
Nie działa regulacja lusterek : Previous topicNext topic: Problem z dolotem powietrza i parowaniem szyb
Pages:  1  

Click on the dot next to the name to address the participant

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants