[MkII] stuku-puku >> FORUM
Our Forum

Our Forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 03.11.2025 - 07:32:32
Pages:  1  2  

[MkII] stuku-puku

MessageAuthor

Pozdrowienia dla wszystkich klubowiczow. mam problem lub nie :( ,bylem sprawdzic zawieszenie u "fachowca"a to z powodu pukania na naszych wspanialych drogach, niby wszystko jest OK,a ja jestem w kropce- auto prowadzi sie dobrze ,nie ucieka,tylko to :satan: pukanie czyli teraz pytanie czy jest to urok Mc Phersona ,czy jak mowi moj brat zrob troche glosniej radio i :ass: ,czy jest cos czego "specjalisci" nie wiedza a moze pomoc pozdrowienia Marek

---------------------
There is no them on the road. :

DarkM3

users

Statistics:
Registration: 08.24.2003
12.08.25 - 01:38:20
Message # 1
RE: [MkII] stuku-puku

nic nie powinno pukac, jesli jest inaczej (o ile stukot pochodzi z elementów zawiasu) to musi być gdzies luz.

---------------------
CLICK SIG TO SEE MY CARS (past and present) DINAN 19" WHEEELS / PS2s l DINAN STRUT BRACE l BREMBO 380 BBK l H&R COILOVERS l H&R 10MM SPACERS REAR l HAMANN KIDNEYS l BLACKED OUT SIDE GRILLS l PAINTED BUMPER REFLECTORS FB: JONNY SORGIO (Raleigh NC).

Bimmer9938

users

Statistics:
Registration: 08.11.2001
12.08.25 - 01:43:56
Message # 2

U mnie też stuka, w tylnym zawieszeniu! Sytuacja jest beznadziejna ale nie dlatego że coś jest nie tak tylko dlatego że nikt nie wie co mu jest. W Germaz Ford we Wrocławiu na trzepakach go męczyli z pół godz. i nie wiedzę co jest! Szwagier z 5 km w bagazniku zrobił i stwierdził: "puka jak skurczys..." al co to nie wie. Jak wiozę 4, 5 osób i bagaż - poduszkowiec, cichutko jak na statku! jak jade sam: z tyłu wali i wali! Przyjdzie wiosna znowy przeleżę pod nim parę wieczorów, ale diagnoza nie jest łatwa, tym bardziej że elementów które mogą pukać w zawieszeniu MDO jest jakieś 25 tys. milionów :)

---------------------

drivingmachine

users

Statistics:
Registration: 11.30.2002
12.08.25 - 01:50:32
Message # 3

poduszka pod amorem przeguby kulowe łącznika na stabilizatorze końcówka wachacza przyczyn może być kilka i wcale nie muszą wyjść na diagnostyce bo wtedy koło jest obciążone, jedyna rada to podnieść go na lewarek i poszarpać mocno kołem ale stawiam na łącznik

---------------------

Jaded M3

users

Statistics:
Registration: 10.22.2002
12.08.25 - 02:00:17
Message # 4

teoretycznie nic ale zawsze jakis odglos pracy z zawieszenia jest ( czy to klapa bagaznika albo tak jak aloot mowi jakis element dostal luzow i stuka) . Przyczyn moze byc wiele od zuzytych gum przy tlumiku po nawet nie dokrecony zderzak.

---------------------
1994 M3 - Canadian Edition #42/45 - Euro-spec

The_Relic

users

Statistics:
Registration: 06.10.2003
12.08.25 - 02:09:57
Message # 5

Jeśli gumowe wieszaki wydechu są zużyte to on może się obijać o podwozie i stukać.

---------------------

einhander

users

Statistics:
Registration: 10.01.2002
12.08.25 - 02:17:13
Message # 6

Jeśli gumowe wieszaki wydechu są zużyte to on może się obijać o podwozie i stukać.

---------------------
-Pete 1995 525i w/ some visual goodies. CheapBastidRacing.com - "Our pockets are as tight as our...... pants" LRRS/CCS #182

OreoGaborio

users

Statistics:
Registration: 11.13.2002
12.08.25 - 02:23:18
Message # 7

Z tymi poduszkami amortyzatora to się nie zgodzę z kolegami. U mnie też waliło niemiłosiernie. Wymontowałem kolumnę i okazało się, że poduszka jest OK, nawet nie drgnie na mm. Wystarczyło, że na końce sprężyn założyłem gumowe wężyki i zapadła cisza. Po prostu po pierwsze sprężyny mam już deko dobite, a po drugie na mrozie metal się kurczy, więc pogorszyło to jeszcze całą sprawę. Druga rzecz, która naparzała z tyłu, to osłona linki hamulca ręcznego o zbiornik. Poprawione i cisza. Pozdrawiam

---------------------
=/WhitE_RabbiT= GOD BLESS AMERICA!

WhitE_RabbiT

users

Statistics:
Registration: 09.14.2002
12.08.25 - 02:32:29
Message # 8

auto mialem na podnosniku,magik sprawdzal wszystko,lacznie z poduszkami pod silnikiem,patrzalem na rece ,wygladalo ,ze robi to uczciwie,ale jutro sprobuje jeszcze raz,wjade na podnosnik i pomacam osobiscie,pozdrowienia Marek

---------------------

ACS Rob

users

Statistics:
Registration: 10.10.2001
12.08.25 - 02:38:27
Message # 9

Tez mialem problem ze stukaniem. Walilo, stukalo i skrzypialo w tylnym zawieszeniu. Poczytalem na forum, wzialem tasme izolacyjna, oblozylem bolec od zamka od tylnej klapy i jak makiem zasial. W zyciu bym nie przypuszczal ze ten cholerny bolec od bagaznika moze produkowac tyle halasu. Sprawdzcie to u siebie, widze ze to czesta przypadlosc w tym modelu, a to tylko 5 min. roboty. Pozdrawiam.

---------------------

havenlock

users

Statistics:
Registration: 01.25.2002
12.08.25 - 02:44:58
Message # 10
Problem z dolotem powietrza i parowaniem szyb : Previous topicNext topic: Artefakty
Pages:  1  2  

Click on the dot next to the name to address the participant

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants