Our Forum

Our Forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 19.12.2025 - 22:39:30
Pages:  1  

przeciagnięcie kabli do drzwi - zdejmować drzwi??

MessageAuthor

Witam, Noszę się z zamiarem przeciagnięcia nowych kabli. Zastanawia mnie czy lepiej zdjąc drzwi i będzie prościej (np przeciągnąc przez nowe otwory - tak chcieliby zrobić spece od car audio) czy męczyc sie z rozkręceniem całej deski i przeciaganiem przez istniejący kanał i rozwiercaniem kostki możecie coś doradzić?? Auto to coupe 6gen

---------------------
-Chris

scottycs

users

Statistics:
Registration: 12.04.2001
19.07.20 - 19:05:14
Message # 1
RE: przeciagnięcie kabli do drzwi - zdejmować drzwi??

Ja bym nie zdejmował drzwi bo tródno jest je potem wyregulowac na zawiasach (spece od kabelków na pewnoi nie zrobia tego dobrze). Ja u siebie troszke sie pomeczyłem. Ale z czasem wypracowałem sobie sposób. Zdejmujesz boczek z drzwi, wywalasz kostke z oryginalnego kabla głosnikowego (nie bedzie juz potrzebna), przywiazujesz do niej nowy kabel (ja uzyłem dobrej tasmy), teraz zagladasz pod deske i wywalasz wszystkie mocowania kabla głosnikowego ( to i tak musiałbys zrobic bo nie wywalisz całej deski przeciez)., znajdujesz drógi koniec tego kabla i przeciągasz. Moze byc problem na gumkach w drzwiach ale generalnie nie jest to jakies mega tródne. U mnie ze dwie godzinki zeszły razem z montarzem głosnków i wycieciem dystansów z MDF.

igor700

users

Statistics:
Registration: 04.26.2003
19.07.20 - 19:15:13
Message # 2

hmmm to ja moze napisze ze jednak latwiej mi bylo zdjac drzwi i wtedy ciagnac kable, nie moglem np za cholere rozlaczyc kostki itd itp... dlatego polecam (jak i mnie wczesniej polecano na forum) zdjac drzwi i wtedy wszystko staje sie prostsze. Poszukaj na forum, zrobime male how to o malowaniu lusterek i klamek i tam tez opislem jak przeciagnalem przy okazji kable.

---------------------
1995 M3 - Gone 2007 335i Sport - Euro Delivery - Gone 2009 335i Sport - Gone 1995 M3 - Gone 1998 4Runner - Current

HK_M3

users

Statistics:
Registration: 07.27.2001
19.07.20 - 19:24:09
Message # 3

ParanojA, chybaś zwariował z tym przeciąganiem, przecież w drzwiach jest KOSTKA w której oryginalny kabel się rozłącza. Jak go niby chcesz przeciągnąć? A to że trudno drzwi ustawić to też mit, zdejmowałem je jak podłączałem centralny pod alarm i we dwie osoby później ustawiliśmy drzwi bezproblemowo w 3 minuty. No chyba ze po prostu miałem farta :D

ScCab

users

Statistics:
Registration: 12.05.2001
19.07.20 - 19:28:41
Message # 4

Moze w ED9 jest troszke inaczej niż u was :speszony:

---------------------
2000 MCoupe - Cosmos

HalcYoN

users

Statistics:
Registration: 06.11.2002
19.07.20 - 19:36:47
Message # 5

w każdym jest tak samo - trzeba zdjąć zawleczki wybić te kołki i drzwi schodzą bez problemów

---------------------
Photobucket fail

karandom

users

Statistics:
Registration: 04.08.2003
19.07.20 - 19:43:32
Message # 6

Po zdjęciu nadkoli z przodu jest spora przestrzeń pod błotnikiem. Można spokojnie kablami tam manewrowac bez sciągania drzwi. Wystarczy nawet odkręcic kilka śrubek i odchylic pół nadkola.

Geo

users

Statistics:
Registration: 06.05.2002
19.07.20 - 19:49:22
Message # 7

U mnie nie było zadnych kostek. tzn były jakis ale w srodku w drzwiach. A na krawedzi drzwi mam takie gumki w krztałcie stozka i tam kable wchodza sobie. Moze u mnie juz ktos kiedys grzebał :d

Shawn323iC

users

Statistics:
Registration: 08.14.2001
19.07.20 - 19:57:39
Message # 8
ProTools LE 6.9.2 user accounts and privileges : Previous topicNext topic: [e38] Bestia moja
Pages:  1  

Click on the dot next to the name to address the participant

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants