Kradzieże w prywatnych pensjonatach!!! >> FORUM
Our Forum

Our Forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 03.11.2025 - 22:58:17
Pages:  1  

Kradzieże w prywatnych pensjonatach!!!

MessageAuthor

Witam serdecznie , chciałbym was wszystkich ostrzec przed nagminnymi włamaniami w hotelach pensjonatach itp. Właśnie wróciłem z Zakopanego i doznałem na własnej skórze takiego przykrego zdarzenia. Po powrocie z Wielkiej Krokwi okazało się ,że nie tylko Ja się dobrze bawiłem ale i złodziej który opi...lił mi cały pokój. Straty ok 3200zł. Policja jak zwykle bada sprawę a za kilka dni dostanę pisemko ,że umorzona. A właściciel prywatnej kwatery stwierdził ,że ja sam mogłem upozorować to włamanie i niema zamiaru poczuwać się do jakiegokolwiek odszkodowania(ale Ja nie odpuszczę). Dobra i ciekawa rada którą dostałem po wszystkim jak wychodzisz z pokoju zostaw Tv lub radio włączone(mądry Polak po szkodzie) Także przestrzegam bo stały się plagą grupy które jeżdżą wynajmują pokoje dorabiają klucze do tych pokoi i czeszą później do zera tak jak to miało miejsce u mnie.

---------------------

Jasonb1971

users

Statistics:
Registration: 11.21.2003
24.09.23 - 14:38:59
Message # 1
RE: Kradzieże w prywatnych pensjonatach!!!

jaki pensjonat ??

---------------------

vjlax18

users

Statistics:
Registration: 05.23.2002
24.09.23 - 14:44:29
Message # 2

Jaszczurówka 28 (u Pączka). Ale nie tylko tam mnie osobiście stało się to w tym miejscu.

---------------------

Saint

users

Statistics:
Registration: 08.04.2001
24.09.23 - 14:51:29
Message # 3

Dowiedz się u jakiegoś prawnika, o {paragrafy} KC. Bo w pensjonatach, hotelach wynajmujesz lokal i pod Twoją nieobecność właściciel/zarządca lokalu odpowiada za pozostawione mienie. Skoro mu płacisz i za coś odpowiada ! W szanującym się lokalu nie byłoby takiej chryi, chyba że gościowi nie zależy na utrzymaniu interesu. :razz: :shock: :razz: A z drugiej strony, to zawsze należy sprawdziś czy włamywacze zostawili jakiś widoczne ślady, jak. widoczne odciski, jakieś "zguby" i tp. Gliniarze nieraz to z lenistwa olewają, ale jak im udowodnisz że coś zlekceważyli i na "własne życzenie" umożyli sprawę, wówczas oni Ci płacą odszkodowanie (informacja od żony kolegi - policjantki).

---------------------

252kw

users

Statistics:
Registration: 10.14.2003
24.09.23 - 15:02:52
Message # 4

Jack zauważyłem że ostatnio każdy twój wpis na forum to przestroga :hah: postaraj sie teraz i napisz że spotkało Ciebie coś fajnego ;) ;D To idzie przeżyc, ważne że bunia się sprawuje ;D

---------------------
Jet Black

318ti - Fred

users

Statistics:
Registration: 02.15.2003
24.09.23 - 15:10:27
Message # 5

Jakieś fatum spadło na mnie komando07 ;( Ale wózek na szczęście domaga i to nieźle. A przypadki chodzą po ludziach , wolę się nimi podzielić ażeby ustrzec innych przed takimi przykrymi sytuacjami. A co do prawnika masz racje a paragraf już znalazłem i występuję o odszkodowanie od pensjonatu na razie próba polubownego załatwienia sprawy , jak to nie pomoże Sąd i sprawa z powództwa cywilnego. Będę na bieżąco opisywał jak sprawa się ma.

---------------------
James 2005 Imola Red M3 - VF Stage I Supercharged Street/Track Car E46 M3 VF Engineering Stage I Supercharger DIY

jmciver

users

Statistics:
Registration: 06.22.2001
24.09.23 - 15:14:41
Message # 6

Tak Jacku ,walcz o swoje i nie daj się zrobic w balona.Ja pamiętam jak bylem na wczasach nad morzem to babeczka u której się zatrzymaliśmy, nie tylko pilnowała pokoju i rzeczy tam pozostawionych ale również samochodu pod naszą nie obecność. To się nazywa odpowiedzialność. :P ;D

---------------------

drivingmachine

users

Statistics:
Registration: 11.30.2002
24.09.23 - 15:21:33
Message # 7
Help needed,,,, : Previous topicNext topic: Air China zaczyna Loty do WAW od Października 2008
Pages:  1  

Click on the dot next to the name to address the participant

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants