Muszę u siebie wymienić i dlatego pytam o jakieś wasze doświadczenia. Oferta wygląda następująco: 1. OEM - ok. 1.500 PLN 2. Bosch - ok. 550 PLN, ale na zdjęciu wygląda nieco inaczej i jest przeznaczony niby do M30B35 3. MaxGear - ok. 280 PLN (całość) lub 150 PLN sam wkład. 4. Używki na allegro Macie jakieś doświadczenia? Pompa powinna mieć chyba jakieś 3,5 Bar, bo taki jest regulator ciśnienia paliwa. Czy pompy w M70 (same te wkłady) mają podobne ciśnienie i wyglądają podobnie? Bo może przełozyłbym z mojego "bordowego kurnika" ~źródło: realoem.com
W M70 mają mniejszą wydajność oraz mają mniejszy obwód. Poza tym w M70 ciśnienie na listwie to 3 bary, a w M60 to 3.5 z tego co pamiętam. NIe znaczy, że pompa nie da rady, ale nie łudziłbym się, że te w kurniku po 20+ latach się do czegoś nadają.
Jak "porzeźbisz" to będzie działać. Miałem chwilowo jakiś chiński zamiennik, to musiałem kombinować czym go owinąć, bo był znacznie mniejszej średnicy niż oryginał. Poza tym okropnie brzęczał i słychać było z kilometra pompę. Mak gajwer moim zdaniem mija się z celem, bo to taki sam badziew jak te pompy po 100 zł z allegro...
Ja mam założone pompy, które wypróbował Shogun. Śmigają jak należy, a też są chińskie. Cały temat tutaj: Wkleiłem temat, żeby podrzucić przykład, że chińczyk też potrafi być dobry, ale nie jest tani, wraz ze wszystkimi opłatami ze stanów troche się uzbiera. Ale biorąc pod uwagę, że mam dwie pompy w M70, łatwiej wydać 600 PLN niż 2k na Bosche. PS. Nie zapomnij o przewodzie wspomagania :)
Pytanie - czy w moim układzie można zastosować pompę paliwa o ciśnieniu wyższym niż 3,5 Bara? Trafiło się na allegro coś i poważnie się nad nią zastanawiam. Czekam też na odpowiedź sprzedawcy dotyczącą wymiarów pompy.