Blos do E32 m30b30 >> FORUM
Our Forum

Our Forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 03.11.2025 - 07:32:37
Pages:  1  

Blos do E32 m30b30

MessageAuthor

Jako, że jest to mój pierwszy temat na tym forum serdecznie witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy 7mek!! :] Problem następujący. Moja Buma posiada instalację II gen z reduktorem BRC ECO 90 AT do 140KW która wisi sobie odpięta od autka. Postanowiłem założyc BLOSa i ot same wystrzały. Pojechałem do gazownika i niewtajemniczony w temat dałem sobie zamontowac blosa przed przepływomierzem (na dolocie zaraz za filtrem stożkowym) po 10 kilometrach miałem wystrzał i przepływomierz szlag trafił!! Zminiłem kable kopułkę i palec - 1 kabel był w średnim stanie, kopułka całkiem super ale palec dostał po tyłku wiec pomyslałem ze to główna przyczyna wystrzału. pojechalem do gazownika wyregulowalem blosa jeszcze raz - 2km i kolejny wystrzał (na szczescie założyłem "wystrzelony" juz przeplywomierz bed zapadki w środku i tym sposobem uratowalem ten nowy). Prosze o jakies porady. teraz juz wiem ze powinienem zalozyc ten gaznik pomiedzy przeplywka a przepustnicą, W blosie jest SLIT typu D - czli ten do 3 litrów - czy warto kupic ten wiekszy? Moze jeszcze jeden parownik? Moze wiekszy parownik? Czy skrócic rure miedzy przeplywka a przepustnica i kombinowac cos z przeniesieniem krokowca? czy przesunac w lewo przeplywomierz tak aby zachowac cala gumę? Proszę Was o porady gdyż wiem że te silniki chodzą z Blosami bardzo dobrze bez wystrzałów.???

---------------------

p3rsian

users

Statistics:
Registration: 10.22.2003
31.10.23 - 02:29:45
Message # 1
RE: Blos do E32 m30b30

Baz owijania, przelicz sobie ile na to wszystko wydasz co chcesz, czy planujesz włożyć. A teraz - przeróbka instalacji LPG na sekwencję (i to na nowych elementach) wyjdzie Ci w granicach 2300-2800 pln - a tu nie będziesz miał już żadnych niespodzianek. A przy każdym wystrzale, to dobra przepływka powali Cie na 500pln - czy warto zostać na zwykłym LPG ?

---------------------
'08 E90 M3 Graphite/Black MVEED3@gmail.com

MVEED3

users

Statistics:
Registration: 07.25.2002
31.10.23 - 02:38:14
Message # 2

Ja nie wiem dlaczego tak auta strzelają z gazem na śrubkę.Jak kupiłem auto było właśnie na takiej instalacji ale przez dwa lata jak na niej jeździłem ani razu mi nie strzeliła!Zaraz mnie ktoś zapyta dlaczego w takim razie zdemontowałem instalacje?A odpowiedź jest bardzo prosta.Po wyciągnięciu miksera auto odżyło i to bardzo znacznie dlatego juz go nie założyłem.Jeśli będzie wszystko jak trzeba to i na zwykłym LPG można jeździć bez żadnych wystrzałów.

---------------------
Dane Wade Hargrave Sharked, Eurosport CAI, Strong-Strut, Xpel, various other aesthetic goodies.

YLOJAKT

users

Statistics:
Registration: 04.22.2002
31.10.23 - 02:41:44
Message # 3

Wiadomo - przełączajac sie na LPG chodzi nam o oszczednosci - gdybym mial teraz 2 tys to juz dawno zalozylbym taka instalke... jak narazie kupilem 2gie E32 na czesci wiec w auto sporo zainwestowalem i szukam oszczednosci niestety w kosztach spalania... Mam instalke, mam blosa i pomimo 2 wystrzalow sie nie poddaje a o przeplywke sie nie martie poniewaz sam zregenerowalem sobie tę, ktora wystrzelila wiec mam 2ie dobre plus ta zregenerowana ;) teraz czekam na porady jak w Waszych autach zamontowano blosa... z jakim parownikeim co z krokowcem itd... w tym temat ;) Pozdr

---------------------
The Original GoldMember!!

Thewiseguy

users

Statistics:
Registration: 10.23.2003
31.10.23 - 02:48:28
Message # 4

Było już na forum-poszukaj O ile dobrze pamietam kolega KAFAREK miał blosa to poszukaj jego postów

---------------------

Def

users

Statistics:
Registration: 08.17.2002
31.10.23 - 02:53:35
Message # 5

tak, widziałem wszystkie posty z blosem (standard ze zaczyna się od szukania a później dopiero się pyta) i zdjęcia również, kolega Kafarek (wnioskując ze zdjęć) nie ma krokowca... a taka opcja mnie nie interesuje... autko ma chodzić i na benzynie i na LPG... no i pytanie pozostaje nietepujące... czemu to cholerstwo strzela :D elektryka zrobiona na cacy, reduktor niby do 140KW (moje m30 ma bodajże 136KW)...

---------------------

mbbollman

users

Statistics:
Registration: 10.15.2003
31.10.23 - 03:02:37
Message # 6

To ja może coś pomogę sam wkładałem BLOSa do m30b30. Musisz tak jak piszesz założyć gażnik pomiędzy przepływke a przepustnice. Ja przerobiłem starą gumę zostawiłem krokowca na swoim miejscu resztę wyciołem założyłem filtr odmy zewnętrzny. Wszystko wyregulowałem u gaziaża i jak narazie zero wystrzałów czy zamuleń. Parownik mam do 320 km BRC at 90. Jak chcesz jutro moge ci zdjęcie zrobić poglądowe.

---------------------

ODDferkOUT

users

Statistics:
Registration: 10.08.2003
31.10.23 - 03:07:24
Message # 7

no to świetnie!! wreszcie konkret :D jeśli możesz napisz mi jeszcze jaki to filtr odmy...

---------------------
Dinan supercharged

jonnyg

users

Statistics:
Registration: 09.10.2003
31.10.23 - 03:18:05
Message # 8

rozwiązanie z założeniem blosa przez przepływomierzem sie nie sprawdziło... chce spróbować teraz tego drugiego... kiedyś szukając info o BLOSIE znalazłem mądre zdanie ze w autach z katalizatorem blos powinien byc zamontowany właśnie miedzy przeplywka a przepustnica... przepływomierz klapowy może powodować zmienne podciśnienie - OK a co Wy na to żeby na potrzebę testów otworzyć klapkę przepustnicy (lub ja zdemontować?) i odpalać na benzynie na bardzo małych obrotach?? czy za bardzo kombinuje??

---------------------
- 98 m3, techno/anthrazit cloth, 124k and officially worthless - 89 m3, alpine/black 143k and officially old - 2000 323it, tiag/grey, 169k and officially boring

notMpowered

users

Statistics:
Registration: 09.24.2002
31.10.23 - 03:26:01
Message # 9
Any Of You play Piano? : Previous topicNext topic: AAC-HE and Matroska: is it possible?
Pages:  1  

Click on the dot next to the name to address the participant

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants