Our Forum

Our Forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 19.12.2025 - 05:39:49
Pages:  1  

[TD MkI]USZCZELKA ?

MessageAuthor

WITAM. Mam taki oto problem. Podejrzewam, że poszła mi uszczelka pod głowicą bądż też sama głowica. Do zbiornika wyrównawczego idą bąble powietrza. Ubyło mi trochę płynu. Na ciepłym silniku na jałowych obrotach zaczyna dymić dość mocno na biało. I teraz pytanie. Czy przy takiej usterce płyn będzie przedostawał się do oleju ? Olej wygląda na "czysty". Druga sprawa. Niuchając, że tak powiem płyn w zbiorniczku, nie wyczuwam zapachu spalin. Czy istnieje jakaś inna przyczyna "bąblowania" do zbiorniczka wyrównawczego ? I jeszcze jedno. Prawdopodobnie w związku z tym bąblowaniem zapowietrza się nagrzewnica. Nie ma ogrzewania. Czasami podskakuje mi dość wysoko temperatura silnika. Jak dam trochę w rurę to spada. :niewiem:

---------------------
1997 M3/4 Interlagos blue TT stg 1

BMW///M3sdn

users

Statistics:
Registration: 02.11.2003
25.07.21 - 18:32:21
Message # 1
RE: [TD MkI]USZCZELKA ?

Najprawdopodobniej padła uszczelka pod głowicą. Lepiej mu po garach nie dawaj a najlepiej to nim nie jeźdź. Jeśli dymi na biało, ubywa płynu i idą bąble w zbiorniku wyrównawczym to są to właśnie objawy padniętej uszczelki. Masełko na korku oraz płyn w oleju mogą się pojawić w następnej kolejności jak sie przedmuch powiększy.

Seankf1105

users

Statistics:
Registration: 04.02.2003
25.07.21 - 18:38:27
Message # 2

Słyszałem, że może istnieć inna przyczyna bąblowania. Jutro firmowy mechanik mi o tym opowie. Nie wiem w czym szum, bo dla mnie to też ewidentnie uszczelka lub głowica. Na szczęście głowicę mam w zapasie. :fan:

JettaRed

users

Statistics:
Registration: 04.26.2002
25.07.21 - 18:45:18
Message # 3
I can\'t start Pro Tools - : Previous topicNext topic: Bug Na Postaci
Pages:  1  

Click on the dot next to the name to address the participant

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants