Witam, Zauwazylem od jakiegos czasu dziwny objaw. Kiedy jade na trasie ze stala predkoscia pomiedzy 80-100km/h na 3cim biegu slysze dziwne dudnienie (gluchy tepy dzwiek dochodzacy z komory silnika wg mnie). Objawia sie to czyms podobnym do efektu uchylonej szyby przy szybkiej jezdzie i wjechaniu w ekrane dzwiekoszczelne tylko dzwiek nie jest az tak donosny. Kiedy dodam predkosci efekt ustaje. Jezdze na felgach 18'', opony to 225/40. Mowia mi ze to wina grubych opon i one moga tak sie zachowywac jednak jest to dla mnie dosc dziwne. Moze ktos z Was mial podoby objaw, chetnie wyslucham co to moze byc. Piotrek
RE: Dudnienie silnika w 2.0TDI BMN 170KW 2007 Quattro
Oponki to dokladnie : Dunlop 225/40 R18 SP SPORT MAXX Zamiana niewiem czy cos da poniewaz zakladalem nowy komplet. Jezdze na nich 1wszy sezon (moze to dlatego).
jak nie przelozysz to sie nie dowiesz, tylko bedzie gdybanie jeszcze dziesiat postow. masz zimowki na innych felgach to je zaloz, nawet tylko dwie na przod i sie kawalek przejedz
u mnie też taki dziwny odgłos był, bardzo podobny do tego co opisujesz, też tylko w konkretnym zakresie prędkości, mechanik, że opony, a wulkanizator, że łożyska efekt łożysko przód i tył wymienione i jest cisza, :)