moze ktos wie co to jest do czego słuzy i gdzie sie znajduje no i ile to kosztuje i jaki ma wpływ na spalanie :pad: :pad: :pad: z gory dziekuje :bigok: a i jak to mozna sprawdzic czy jest sprawne? :pad:
jesli chodzi o zawór recyrkulacji spalin to generalnie jego działanie jest najbardziej znaczace na zimnym silniku,a działa on w ten sposób ze spaliny cofa do kolektora wydechowego w celu ponownego spalenia czyli zmniejszenia ich toksycznosci,wyglad-jest okragły,metalowy taki ala baczek małych rozmiarów ponoc ma on wpływ na spalanie,szczególnie w dizlu warto ponoc zaslepic go bo mniej pali auto i jest bardziej dynamiczne-ponoc turbo szybciej sie załacza-ale z grugiej strony te cofniete spaliny ochładzaja tłoki,wiec wszystko ma swe plusy i minusy a prawda jak zwykle lezy posrodku :metal :beer: :metal
przeczytałem na stronach o fordach ze miedzy innymi oprucz innych czujników które juz wymieniłem lub sprawdziłem jeszcze ten 1 czesto sie psuje i chciałem go sprawdzic bo mi duzo pali od 1,5 roku i tak był nazwany sory :pad: :pad: :pad: pewnie macie racje ktos to zle okreslił ja tez o tym nie słyszałem dlatego sie was pytam :beer: :beer: :beer:
--------------------- -Sb ----------------------------------------- 1997 M3 Estroil Blue / Modena 2010 335i Alpine White / Coral Red Dakota
I tutaj Lyssy moze miec racje. Tylko ze ona nie reguluje spalin, tylko na podstawie spalin podaje do kompa dane aby ten ustawil odpowiednia mieszanke dla silnika. :satan: