Witam. Tak jak w temacie, a dokładniej: od 2 miesięcy jestem posiadaczem Civic'a HB z 92 roku z silnikiem D15B2 wersja że się tak wyrażę najbardziej podstawowa, a w związku z tym że zbliża się lato pasowało by zrobić coś z duchotą w aucie same przyciemniane szyby nie wystarczą bo fotele są z czarnej skóry i chciałbym sam zamontować klime tylko problem z tym co zakupić do jej montażu?? Chodzi mi tutaj o wszystkie potrzebne części :)
Też się przymierzałem, żeby kupić jakąś używkę, było kilka sztuk niedawno na forum ceny ok 600-700zł. Ale w końcu spękałem, że wydam jakiś 1000zł z nabiciem i sprawdzeniem szczelności, a potem się okaże, że po miesiącu przestanie mi działać. Z montażem ponoć nie ma większych problemów, tylko, że zdaje się musisz mieć klimę od D serii, no i najlepiej wyprodukowaną po 1994 - chodzi na R-134a, wcześniejsze były na R12, który już wycofano z produkcji.
jak by ktoś był zainteresowany to mam kompletną klimę do serii d: Wszystko co jest potrzebne, klima jest prawde mówiąc jeszcze zamontowana w aucie i działa. Dopiero jak ktoś kupi to wymontuje bo to 2 godzinki roboty:] Jak ktoś z forum ją kupi to wysyłka gratis.
podlacze sie i tez mam klime na sprzedaz , wiecej info na PW. a tak do tematu to z montazem nie ma najmiejszego problemu, jak ktos ogarnia klucze i ma zdolne lapki to sam zalozy, pozniej tylko nabic i dziala.
Wy to najpierw dobrze sprawdzcie czy te klimy ktore kupujecie sa na R134A bo w 5genie poczatki lat produkcji byl freon, ktorym to w zasadzie juz nigdzie nie nabijecie a dopiero od 94 roku klimy byly na R134A.